THE BASIC BAG WARDROBE

by Trine (31-03-2016 07:50)

 

Jeg betragter mine tasker som en del af min garderobe. Selvom jeg jo ikke putter mig selv i dem, så synes jeg, at det, at have en ordentlig taskegarderobe, er lige så vigtigt som at have en ordentlig tøjgarderobe. Måske endda vigtigere, fordi en lækker taske kan opgradere ethvert outfit. Og en slidt taske, der er for stor, for lille, for flashy eller for casual kan tage glansen af det meste. 

 

Jeg foretog for nylig (endnu) en større taske investering, og i den forbindelse kom jeg til at tænke på min taskegarderobe - hvordan den er bygget op, og hvilke tasketyper der - hvis man skærer ind til benet (noget jeg dog pt INGEN planer har om :) - er de vigtigste - for mig. Here goes:

 

Jeg har udvalgt/begrænset mig til 6 typer. 

 

DEN LILLE CROSSBODY

Den er i virkeligheden nok den mindst essentielle. Men den er GOD til shoppingture eller storbyferier, hvor man ikke skal slæbe på for meget og har brug for at have hænderne fri. Denne Disco fra Gucci har jeg længe været lun på. Men tror måske den er lidt for lille til mit behov - og derfor er den endnu ikke blevet min. Min seneste investering - en Boy fra Chanel - dækker samme behov, men er lidt større.

 

ARBEJDSTASKEN

Nok den vigtigste. Og er den lækker, kan den faktisk gøre det at skulle på arbejde til en lille fest (trust me, I tried it :) Det er vigtigt (for mig), at den er stor nok til at rumme en computer, skiftesko, en ekstra cardigan, makeuppung osv. Celine'n - som jeg har taget med i collageren - er blandt mine yndlings arbejdstasker. Den er SÅ pæn. Og rummelig. Og pæn!!

 

SHOPPEREN

Et hit fordi den ikke vejer så meget og kan rumme en masse. Perfekt til træning, korte ture med en enkelt overnatning eller arbejdsdage hvor man skal have mapper eller andet junk med sig. Den blå fra Celine er SÅ pæn, men er aldrig blevet min, Købte en basic sort fra Mulberry på udsalg for et par år siden, og ELSKER den. Bruger den hver uge.

 

DAMETASKEN

Kan bruges til lidt samme formål som den lille crossbody, men den er pænere og mindre rå - og kan bruges til fester, hvor man skal have mere med, end der kan være i en clutch. Jeg købte min Chanel (magen til den i collageren) i New York i 30års fødselsdagsgave til mig selv. Jeg var i dagene efter lidt i chok over at have brugt så mange penge på en taske (selvom den koster det dobbelte idag, var den alligevel min dengang største investering) men jeg har ikke fortrudt så meget som et eneste sekund (har mere fortrudt jeg ikke købte to :))

 

WEEKENDTASKEN

Det er MEGA-rart at have en pæn weekendtaske, som er rummelig og præsentabel på én gang. Modellen på collagen er fra Mulberry og en revideret udgave af den model, jeg selv har, som ikke fås længere. Det var faktisk min første "dyre" taske, og jeg elsker den - også selvom jeg ikke bruger den så tit.

 

CLUTCHEN

Helt klart den tasketype, jeg har flest udgaver af. Alle mine tasker er ret klassiske - men lige på clutch-fronten tør jeg godt skeje ud. Har desværre ingen i leopard (endnu), men har en gul/sort fra Celine, en grøn ruskind fra samme mærke og en i pink plys fra Marc Jacobs :) foruden nogle sorte og brune selvfølgelig...

 


Tasker kan være mega-dyre, og for mig har det taget lang tid at bygge min drømmetaskegarderobe op, men god kvalitet holder. Både i materialer og design. Så vil mene, at det er investeringen værd (ikke mindst fordi tasker holder værdien bedre end tøj og sko).

 

Jeg kan ikke anbefale nok at være tålmodig og spendere på de tasker man drømmer om - og spare andre steder (selvfølgelig ikke på kvaliteten af basisgarderoben - men you know... :)) 


5 KEY-ITEMS FOR FALL/WINTER

by Trine (08-10-2015 07:32)

 

Jeg læste et indlæg hos fine Camille på Clamour4Glamour i sidste uge, hvor hun havde udvalgt 3 key-items til vinteren, og det inspirerede mig til at udvælge de 5 vigtigste basis-items i min egen vinter-garderobe.

 

De items, som jeg ved, jeg kommer til at bruge igen og igen - og som i (variende farver og materialer) har været essensen af min efterås/vinter-garderobe de sidste mange år, er:

 

En strikkjole (Joyfull Jill Wool Dress) i en lækker varm strikkvalitet, som kan bruges til alle former for fodtøj - stiletter, støvletter, sneaks og langskaftede støvler. Med strømpebukser om vinteren - og med bare ben i efteråret, så længe det er nooogenlunde lunt.

 

Et par læderbukser (Raw Rose Leather Pants) er nok et af de vigtigste vinter-basis-items. De er varme og klassiske - men har samtidig kant. De kan dresses op med silke-toppe og hæle - og ned med bikerboots og en løs pullover. Jeg har skambrugt mine Loyal Laura - som dog stadig holder super-godt, men jeg glæder mig til at tilføje et par Raw Rose til samlingen.

 

Et lækkert stort tørklæde i en god kvalitet, der IKKE kradser (Amazing Amy Wool/Cashmere Scarf) er både på min og Camilles liste - og det er IMO noget af det bedste, man kan gøre for sin vintergarderobe. Modsat læderbukserne er de en mindre investering, og et sted hvor mange vil have råd til at vælge lækker kvalitet. Vores Amy har den fordel, at det kan bruges både ude og inde på kolde dage. Jeg har vores Amy i rigtige mange farver efterhånden, MEN skulle jeg vælge ét, blev det det grå. Det er så klassisk og passer til alle de farver, jeg har flest af i min garderobe. Og det er på 3. sæson stadig min favorit.

 

Et skater-skirt i ruskind (Skater Sally Suede Skirt) som kan styles casual med sneaks eller flade bikerboots og en sweatshirt - eller dresses op med silke- eller blondeskjorter, en lille bouclejakke og højhælede støvler. Der er virkeligt mange muligheder, og den er fx virkelig et perfekt item til lille weekend-getaway med begrænset plads i tasken, fordi den kan styles på så mange måder.

 

En varm pullover (Elegant Erin Angora Pullover) er et musthave i de kolde måneder. Jeg kan godt lide, at den er lidt løs, så den kan dresse mine læder og ruskindsstyles lidt ned, og samtidig er i et lækkert materiale, så den ser fin og lækker ud. 

 

Det er selvfølgelig lidt af en investering, hvis man skal ud og have fat i alle items på én gang, men det kan godt anbefales at begynde at opbygge en basisgarderobe i god kvalitet, for de ting du køber i år, skal du ikke ud og have næste år. For mig har disse 5 styles haft en virkelig god holdbarhed - både ift. materialer og stil. Og jeg VED, jeg kommer til at bruge dem de næste mange år.


TØJKRISE-ELIMINERENDE-BASICS

by Trine (01-06-2015 06:25)

Jeg har ofte pralet af, at jeg ikke har haft en eneste tøjkrise, siden vi startede TGTBB. Og det er faktisk ikke bare pral, men helt i overensstemmelse med sandheden. Det er en af verdens mest fortærskede klicheer, men har man sine basics i orden, så slipper man for at gå i panik over, at man ingenting har (eller rettere: ingenting som er helt passende til den situation, man står i), eller at det ikke passer sammen. For det hele er klassisk og blir ikke umoderne eller skævt – og alt kan i princippet fungere sammen.

 

Den sandhed forudsætter selvfølgelig, at det, man har, ikke bare er basis i betydningen sort, men også at det er i god kvalitet og holder sig pænt, men you get the picture.. Min påstand er, at har man først etableret sin basisgarderobe, så kan man derfra nøjes med at supplere og opgradere. Og som et forsøg på at bevise min påstand er her mine tre mest brugte outfits (primært workwear), som kan fungere igen og igen og varieres i det uendelige ved hjælp af accesories som sko, tasker, smykker, jakker, tørklæder etc. Alle basic-styles (undtagen skoene selvfølgelig)  er vores, men nogle af dem er desværre udsolgte, men det ændrer ikke på deres anvendelighed - og man vil relativt nemt kunne finde tilsvarende styles hos andre mærker.

 

 

LÆDERBUKSER OG SILKE-TEES

Det her er en alltime-klassiker. Læderbukser og en pæn silketop, så kan man passe ind alle steder, vil jeg mene. Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om en eneste lejlighed (måske med undtagelse af bryllupper og træning) hvor jeg ikke kan bruge den kombi. Derfor ELSKER jeg mine læderbukser, og derfor har jeg virkeligt mange silketoppe og skjorter i mit skab. Det kan dresses op med en pæn jakke og høje hæle - eller ned med sneaks og en lang, grovstrikket cardigan.

 

Silketop: Everyday Elisa (fås i sort, hvid og rosa)
Læderbukser: Loyal Laura (kun tilbage i str. 34)
Hæle: Saint Laurent

 

 

SILKEKJOLE OG LÆDERJAKKE

Det her er et af mine yndlingsoutfits i sommerhalvåret. En pæn kjole i et lækkert materiale og et enkelt snit – og en fittet læderjakke, som giver lidt kant til den pæne kjole. Igen kan det dresses op og ned med sko, smykker eller et stort tørklæde – og en fed taske.

 

Silkekjole: Lovely Lara (fås i sort, hvid og rosa) – og kan ligenu vindes her
Læderjakke: Famous Fiona
Hæle: Gianvito Rossi

 

 

SILKESKIRT OG PULLOVER

Dette outfit bruger jeg rigtigt meget vinter og efterår med strømpebukser – og forår med bare ben. Det er enkelt, klassisk og pænt – og kan i øvrigt fungere med alle former for sweatshirts. Det fede ved silkenederdelen er at den er så tilpas pæn, at jeg kan bruge den med sneakers uden at føle mig alt for casual. Det er faktisk også et ret godt festivaloutfit, fordi man er pæn uden at være upraktisk.

 

Kashmir-pullover: Royal Rosie (udsolgt i lysegrå, men fås i enkelte størrelser i sort og mørkegrå)
Silkenederdel: Drapey Dora (fås i sort og rosa – og der er enkelte styk i hvid tilbage i outlettet her)
Støvletter: Saint Laurent
Sneaks: Nike


BASIC FAVORITES: CHANEL JUMBO

by Trine (02-12-2012 17:48)

 

Min absolutte yndling. No contest. 30 års fødselsdagsgave til mig selv, købt i Chanel på Spring Street i New York. Bliver så glad, hver eneste gang jeg kigger på den.

 

Og.den.er.hver.eneste.af.de.mange.mange.kroner.værd.


BASIC FAVORITES: MIUMIU BOOTS

by Trine (16-11-2012 19:00)

 

Her er endnu en basic favorite fra min samling: de helt perfekte ankelstøvler. Enkle og klassiske. Hvilket i min bog betyder: sorte og tårnhøje. Fundet i London i Harrods i december sidste år. Sidste par. 30 %. Meant to be.

 

Og lad mig sige det sådan, at den gode gamle ”Jaja, de er dyre, men hvis jeg køber dem, behøver jeg slet ikke at købe flere ankelstøvler noooogensinde, og så har jeg faktisk sparet så meget, at de næsten er gratis...” har holdt stik... Næsten... I hvert fald...


BASIC FAVORITES – BALENCIAGA WORK

by Trine (26-09-2012 10:23)

 

Seneste medlem af taskesamlingen. Købt i Harvey Nichols i London sidste sommer. Den perfekte arbejdstaske (– deraf navnet??), som uden problemer kan rumme bærbar og papirer - og alt det andet skrammel i form af ekstra sko, trøjer, jakker eller halstørklæder, jeg altid slæber rundt på.