Læder

Hvad er læder?

Læder er et lækkert naturmateriale, som fremstilles ved bearbejdning af huder fra køer, får, lam, geder, grise etc. Man kan lave læder af stort set alle dyrearter, men ikke alle typer er tilladt eller anvendelige til beklædning.
 

Hvilke gode egenskaber har læder?

Udover at være super-trendy og moderne, er kvalitetslæder dejligt at have på. I forhold til kunstige læderbukser – de såkaldte PU-bukser – har læder en langt bedre åndbarhed og isoleringsevne. Det betyder, at de er varme, uden at man bliver overophedet, på samme måde som man kan opleve i bukser af syntetisk materiale uden åndbarhed. Bukser i syntetisk materiale kommer desuden ofte til at lugte dårligt ved brug.
 

Hvilken slags læder arbejder vi med?

Vi arbejder med flere typer af læder med forskellige egenskaber:

Lamb Leather er karakteriseret ved en lækker blød overflade. Lamme-læder er en populær kvalitet netop i kraft af den bløde overflade, som fungerer godt til både fittede skirts og ikke mindst A-shape nederdele, som Skater Sally og Fabulous Fran, hvor læderet skal falde flot og derfor ikke må være for stift.

Suede er det engelske ord for ruskind, og det kan laves af skind fra flere forskellige dyr. Det er kort sagt en betegnelsen for læder, hvor man bruger selve "kødsiden" og sliber den, så den får det lidt ru look. Suede/ruskind er mere modtageligt for snavs, og man skal passe på afsmitning, hvis det bliver vådt.

Goat Stretch er en lidt tykkere – og dermed dyrere – læderkvalitet end nappaen, men den er samtidig strækbar og derfor perfekt til læderbukser og -leggings. Strækbarheden opnås ved en forarbejdningsproces, hvor læderet trækker sig sammen, så overflademålet bliver mindre. Det gør naturligt læderet tungere og kraftigere end normalt Goat Leather. Læderets tykkelse kombineret med strækbarheden gør det til noget af det mest eksklusive læder, man kan finde – og markedets bedste til prisen.

Lamb Stretch Leather er karakteriseret ved en god strækbarhed og en lækker blød overflade. Lamme-læder er en populær kvalitet netop i kraft af den bløde overflade, som fungerer godt til både stramme læderbukser og pencilskirts. Strækbarheden opnås ved at sammentrække læderet, og der bruges derfor mere læder end ved ikke-strækbart lamme-læder. Det betyder, at prisen for strækbart læder er højere. Læderet har limet stof på bagsiden, det gør, at man kan undgå for (som typisk ikke kan strækkes), så man på den måde får en bedre pasform.

Læs mere om hvordan du skal vaske, behandle og opbevare dit læder her