Silke

Hvad er silke?

Silke spindes af morbærsommerfuglelarvens kokon. Det er en 100 % naturfiber, som samtidig er den længste animalsk-skabte fiber. En silkefiber kan være helt op mod 800-1.200 meter lang.

Det er fibrenes ender, som skaber en fnulret overflade – kaldet pilling, så de lange fibre betyder, at silke stort set ikke piller.

Silke er dyrt materiale, fordi den måde, man laver garnerne på, er meget manuel og ikke rigtigt kan automatiseres.
 

Hvilke gode egenskaber har silke?

Silke er et fantastisk flot og elegant materiale, som samtidig har rigtigt gode absorberingsevner. Det gør det til et af de mest behagelige materialer at have mod huden. Faktisk kan silke indeholde 30 % fugt uden at føles våd.  Det har samtidig en væsentlig kortere tørretid end fx bomuld.

Ligesom alle de øvrige animalske fibre har silke en rigtig god isoleringsevne, og det er derfor et lækkert materiale, uanset om det er varmt eller koldt.

Hvis silke vaskes og plejes korrekt, krymper det ikke. Samtidig krøller det væsentligt mindre end bomuld.

Gennem de senere år er der lavet rigtigt mange syntetiske metervarer med samme flotte look som silke. De har dog slet ikke de samme fordele i forhold til komfort og isolering som det rene naturmateriale. Syntetiske materialer bliver desuden ofte mere elektriske, og mange vil opleve, at tøjet kommer til at lugte efter blot et par ganges brug.
 

Hvilken slags silke arbejder vi med?

Vi arbejder primært med silke crepe. Crepe refererer til den type vævning, som garnet er vævet med. Det er den, som bestemmer metervarens overflade. Silke crepe giver en smuk, mat overflade, som falder utrolig flot mod kroppen.

Modellerne Drapey Dora Silk Skirt, Lovely Lara Silk Dress og Hopefull Hillary Silk Top er også lavet i en silke crepe kvalitet, men på disse modeller har metervaren fået en sandvask, som giver stoffet en flot støvet og blød overflade.

Læs mere om hvordan du skal vaske, behandle og opbevare dit silke her