Hvordan behandler du dit kashmir?

Jo bedre du behandler dit kashmir, jo længere og pænere holder det sig. Vi har samlet alle de bedste råd til, hvordan du sikrer dit kashmir den længste levetid. Det betyder ikke, at det bliver grimt på en uge, hvis du ikke følger rådene. Det er blot en vejledning til dig, som vil gøre det allerbedste for dit tøj.
 

Hvor tit skal kashmir vaskes?

Vi anbefaler dig IKKE at vaske dit kashmir særlig tit.
Har det taget lugt, kan du i stedet for at vaske det, hænge det på en bøjle i badeværelset, mens du bader, på den måde kan lugten forsvinde eller formindskes. Man kan også lufte det udenfor på samme måde.
 

Hvordan skal kashmir vaskes?

Kashmir vaskes på et håndvaskeprogram i maskinen (max 400 centrifugering) med lignende farver.
Brug et specielt vaskemiddel. Du kan vælge at købe et specielt kashmir-vaskepulver, eller brug et almindeligt uldvaskemiddel. Følg doseringsanvisningen på pakken.
Vi anbefaler vaskemiddel med lav PH-værdi.

Kashmiren rulles tør i et rent håndklæde og skal derefter liggetørre på et tørt håndklæde.
Undgå sollys og læg det ikke på en radiator under tørring.
 

Skal jeg ikke vaske kashmir i hånden?

Hvis man selv vasker sit kashmir i hånden, er det hårdere for tøjet, fordi man risikerer at vride det ud af form, vride fibrene fra hinanden og skade formen. Samtidig har man ofte tendens til at vaske det varmere, end det kan tåle, når man selv skal temperere vandet fra vandhanen.
 

Kan jeg vaske kashmir i hånden?

Hvis du ikke har en vaskemaskine med håndvaskeprogram, så kan du vaske det i hånden i en ren balje med lunkent vand. Undgå at vride eller twiste det. Lad det ligge i blød og klem blidt vandet igennem fibrene. Tryk så meget vand ud som muligt og tør det derefter i et rent håndklæde. Lad det efterfølgende liggetørre som beskrevet ovenfor.
 

Hvordan fjerner jeg pletter?

Hvis dit kashmir får pletter, så vask det som anvist ovenfor. Du skal aldrig forsøge at gnubbe pletter af tøjet, da det vil ødelægge fibrene.
Kan du ikke selv få pletterne af, så kontakt et professionelt renseri.
 

Hvordan undgår jeg fnuller/pilling?

Pilling er mest sandsynligt under armene og på undersiden af ærmerne, men det kan også forekomme andre steder, hvor tasker, remme, smykker eller andet tøj kan gnide mod kashmiren. Pilling kan også forekomme, hvis du ikke vasker tøjet rigtigt. For skrappe vaskemidler kan svække og nedbryde kashmir-fibrene, ligesom gnidning mod andet tøj under vask kan betyde at løse fibre bindes sammen og pille tøjets overflade. 

En vis mængde pilling må dog forventes på kashmir, selv på testede kvalitetsprodukter. Det kan desværre ikke undgås, men kvaliteten af vores produkter betyder, at det vil være minimalt sammenlignet med andre kashmir-kvaliteter.
 

Hvordan fjerner jeg fnuller/pilling?

Vi anbefaler IKKE, at du barberer pilling af din Kashmir style, da du så risikerer at skære de øvrige fibre over og dermed laver endnu flere fiberender, som kan pille. Vi anbefaler i stedet at du forsigtigt fjerner det med fingrene.
 

Hvordan skal kashmir opbevares?

Ligesom med al øvrig strik anbefaler vi, at du opbevarer dit kashmir foldet i dit skab. Hvis det hænger på bøjle, risikerer det med tiden at trække sig skævt eller længere. Dog er reglen, at jo tungere strikken er, jo mere og jo længere vil den trække sig.

Læs mere om kashmir her